Pretražite novosti:

Cilj je jasan - revitalizacija gradske jezgre

23.10.2017.
Cilj je jasan - revitalizacija gradske jezgre
Grad Karlovac je u lipnju  2017. pokrenuo izradu Plana upravljanja Zvijezdom – strateškog dokumenta koji će definirati razvojne ciljeve i prioritete Zvijezde, ali i konkretne mjere kojima će se navedeni ciljevi i prioriteti realizirati. Sastavni dio dokumenta je baza projekata koja će biti osnovom akcijskog plana realizacije Plana upravljanja.
Osnovni cilj Plana upravljanja je očuvanje vrijednosti, kulturnog značaja i uloge povijesne cjeline uz multifunkcionalno korištenje u skladu s potrebama suvremenog društva.
Plan upravljanja, za razliku od dosadašnjih parcijalnih aktivnosti na revitalizaciji Zvijezde, odredit će kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve razvoja te Akcijski plan s definiranim prioritetnim projektima, rokovima, odgovornostima i izvorima financiranja uz organizacijsku strukturu nužnu za praćenje i provedbu Akcijskog plana. Za potrebe provođenja plana oformljena je radna skupina koju čine dionici koji djeluju u Zvijezdi.
- Očekujemo da će građani biti otvoreni na suradnji, ali isto tako očekujemo da će ovaj plan dati uistinu akcijske smjernice i da znamo na koji način možemo kroz narednih desetak godina konceptualno i strateški planirati i promišljati korake u obnovi i revitalizaciju Zvijezde da dobijemo gradsku jezgru kakvu svi građani zaslužuju“, naglasila je zamjenica Navijalić.
Gradonačelnik Damir Mandić je spomenuo da bi do kraja godine trebao biti završen projekt komunalnog uređenja Zvijezde, a preliminarno taj bi zahvat koštao oko 60  milijuna kuna.
- Mislim da smo sad došli do onog trenutka kad moramo odlučiti što ćemo, kako ćemo i kad ćemo. Osobno smatram da nemamo više ni vremena ni izlike pozivat se na nešto i tražiti razloge zašto nešto ne može. Pozivam sve u gradu Karlovcu da kažemo što može i kad može. Znam da će biti problem financija, od toga nitko ne bježi, ali mi se čini ako svi zajedno stanemo iza onih projekata koje iznjedri ovaj Plan upravljanja da ćemo doći i do financija. Očekujem da bi 2020. godine mogli imati malo ljepšu, a ono što je meni puno važnije funkcionalniju i reprezentativniju Zvijezdu prema svima onima koji dolaze u grad Karlovac, naglasio je Mandić.