Pretražite novosti:

Dječje i sportsko igralište u Hrnetiću već isprobano – Postaje mjesto okupljanja i djece i odraslih

07.07.2023.
Dječje i sportsko igralište u Hrnetiću već isprobano – Postaje mjesto okupljanja i djece i odraslih
Hrnetić je bogatiji za dječje i sportsko igralište, vrijedno gotovo 300.000 eura, čija je gradnja počela krajem prošle godine i bila planirana fazno, u četiri godine, ali je završena puno prije tog roka.

Smješteno pored PŠ Hrnetić, igralište je na površini od 1470 m2, a sastoji se od dječjeg igrališta sa ljuljačkom, toboganima, klackalicom, vrtuljkom i njihaljkma, s antistres podlogama oko sprava, dok je multifunkcionalno igralište za košarku, odbojku, rukomet i tenis. Uređeno je i parkiralište, čija površina s pješačkim stazama iznosi 812 m2, a postavljena je i javna rasvjeta.
- Na parkiralištu je 20-ak mjesta, oko igrališta je površina hortikulturno uređena, s posijanom travom i posađenim drvećem, postavljena je urbana oprema, klupe i košare za otpad. Nakon ovog igrališta, krećemo u izgradnju drugih pa je tako provedena javna nabava i za mjesec dana će početi radovi igralištu u Gornjim Stativama, a jučer je na sjednici Gradskog vijeća donesena odluka o pokretanju postupka javne nabave za izgradnju nogometnog igrališta na Turnju, kazala je Ana Hranilović, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, na današnjoj konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Damir Mandić kazavši da je GČ Drežnik – Hrnetić ovo igralište dosta čekala pa da je „bilo i u redu da se malo požurimo“, izjavio je da je odrađeno ono što je planirano,  te da igralište nije namijenjeno samo djeci, već i odraslima, na dobroj lokaciji u tom dijelu grada.
- Plan nam je po našim gradskim četvrtima i mjesnim odborima izgraditi čim više ovakvih, vanjskih igrališta. Krenuli smo na Maloj Švarči, Luščiću, sada ovdje, slijede Stative, na Velikoj Jelsi je napravljeno, a čeka nas Cerovac Vukmanički jer se na dosadašnje dvije javne nabave za radove nitko nije javio. Program vanjskih igrališta ide svojim tijekom; to je standard na koji svi u Karlovcu možemo biti ponosni, zaključio je gradonačelnik Damir Mandić.

Mališani su novo igralište pored PŠ Hrnetić već isprobali, na onom sportskom dijelu zatekli smo ih da igraju nogomet, a nakratko im se na novom terenu pridružio i gradonačelnik.