Pretražite novosti:

Grad Karlovac osigurao dodatne kapacitete: Svi mališani kojima oba roditelja rade dobili mjesto u vrtiću

05.07.2023.
Grad Karlovac osigurao dodatne kapacitete: Svi mališani kojima oba roditelja rade dobili mjesto u vrtiću
Sva djeca čija su oba roditelja zaposlena imat će mjesto u vrtiću u novoj pedagoškoj godini.

Potvrdila je to danas Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, najavivši da će oba gradska vrtića danas objaviti konačne liste reda prvenstva upisa i raspored upisa po kojima će u novoj pedagoškoj godini u vrtiće biti upisano 357 mališana.

Po privremenoj listi, objavljenoj početkom lipnja, u vrtiće je trebalo biti primljeno 266 mališana.
- Mjesta u vrtićima su dobila sva djeca jasličke i vrtićke dobi čiji su roditelji zaposleni. Nakon privremene liste, bilo je mjesta za svu djecu vrtićke dobi, ali nismo imali dovoljno kapaciteta za onu jasličke dobi, 87 djece je tada bilo „ispod crte“. Kao što smo tada roditeljima obećali, osigurali smo dodatne prostore i uspjeli riješiti problem, kazala je Draženka Sila Ljubenko.

Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je da je nakon privremene liste ispod crte za upis ostalo 152 djece, ali za 87 mališana Grad i oba gradska vrtića uspjeli su osigurati dodatne kapacitete.
- Uređuje se prostor u školi u Hrnetiću te objekt u Mahičnu koji je i do sad bio namijenjen za čuvanje djece, ali ćemo ga prilagoditi za naše potrebe. Radi se o privatnom prostoru za koji će Grad Karlovac plaćati najam, ali su ulaganja minimalna. Zahvaljujem i ravnateljicama vrtića koje su se zajedno sa svim odgojiteljicama potrudile pronaći dodatna rješenja, napomenuo je gradonačelnik Mandić.