Pretražite novosti:

Gradonačelnik Mandić uoči sjednice Gradskog vijeća najavio „male izbore“, godišnji plan upravljanja imovinom i izvješće o radu u drugoj polovici 2022. : Mislim da smo odradili vrlo dobar posao

06.03.2023.
Gradonačelnik Mandić uoči sjednice Gradskog vijeća najavio „male izbore“, godišnji plan upravljanja imovinom i izvješće o radu u drugoj polovici 2022. : Mislim da smo odradili vrlo dobar posao
- Svi upravni odjeli odrađivali su sve poslove na vrijeme, te, između ostalog, pripremali dokumentaciju za objekte koji su sada u obnovi – Gradski muzej, Mihalićeva kuća, Mala zgrada Gradske uprave, Kamod i Hrvatski dom, pripremali i za nove vrtiće pa je sada Rečica u javnom savjetovanju, a Luščić u projektiranju. Pripremili smo, neki dan i prijavili, projekt sportsko-turističke infrastrukture obnove Školske sportske dvorane, Košarkaškog igrališta u Šancu i uređenje Vunskog polja. Sve je isprojektirano, zajedno s troškovnicima i očekujemo rezultate natječaja. Vjerujem da će sutra biti dosta komentara, ali mislim da smo u okviru svojih obveza odradili vrlo dobar posao, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj konferenciji za novinare, govoreći o Polugodišnjem izvješću o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2022. godine.

Jedna je to od točaka koja će se naći sutra pred Gradskim vijećem, baš kao i Odluka o donošenju godišnjeg plana upravljanja imovinom Grada Karlovca za 2023. godinu.
- S razine Gradske uprave trudimo se gospodariti imovinom u maniri dobrog gospodara, ali i voditi brigu da ona bude u funkciji razvoja. Zadnjih godinu dana odradili smo poprilično „rudarski posao“ što se tiče upravljanja stanovima, odnosno, poslovnim prostorima. Za ove potonje nastojimo da to bude prilika za razvoj, ponajprije obrtnika i malih poduzetnika, i na tom tragu krenuli smo u izradu registra nekretnina. Zahtjevno je bilo, ali mislim da će od sutra u tom registru biti vidljivi svi stanovi i poslovni prostori u vlasništvu Grada. Na tragu opredjeljenja da naše poslovanje zaista učinimo maksimalno transparentnim, nakon što smo sve račune stavili na internet vezano za gradsku upravu, proračun, tvrtke, ustanove ovo je još korak gdje će svi građani imati priliku vidjeti i stanove i poslovne prostore u vlasništvu Grada. Ta internetska platforma će se nadograđivati svom ostalom imovinom, najavio je gradonačelnik Mandić i dodao da je cilj ne samo pobrojati svu imovinu, nego je i vezati uz GIS da se putem interneta može doći do svake nekretnine.

Pred gradskim vijećnicima sutra je i odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području grada Karlovca. Posljednji „mali izbori“ održani su 2019. godine, četverogodišnji mandat završava i izbori za nove sazive vijeća će biti 16. travnja. Ovom odlukom bit će definirani svi postupci i procedure potrebni za njihovo provođenje.
- Vjerujem da će se uključiti što više aktera, političkih stranaka i nezavisnih lista. Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti su bitna; to je „prvi glas“ koji dolazi iz mjesnih odbora i gradskih četvrti, pogotovo što se tiče malih komunalnih zahvata. Reformirali smo njihovo funkcioniranje zadnjih godina i učinili napredak oko financiranja pa su sada vidljivi svi troškovi koje imaju u svojoj nadležnosti. Često, na žalost, zaboravljamo da su vijećnici u tim vijećima volonteri, ljudi koji brinu o svojim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, odvajaju svoje vrijeme za rješavanje životnih problema stanovnika. Svima koji su do sada bili u vijećima GČ i MO, bez obzira kojoj stranci pripadali, izražavam poštovanje i zahvalnost i nadam se da će oni koji će iza njih ući u četveregodišnji mandat s jednakim žarom, ali više, jače i kreativnije sudjelovati, kreirati i upućivati gradsku upravu kako biti što korisnija i učinovitija, poručio je gradonačelnik Mandić.