Pretražite novosti:

I Karlovčani mogu reći kako bi trebale biti dodjeljivane potpore poduzetnicima – Prijedlog na javnom savjetovanju

08.02.2023.
I Karlovčani mogu reći kako bi trebale biti dodjeljivane potpore poduzetnicima – Prijedlog na javnom savjetovanju
Mišljenje o tome kako bi Grad Karlovac ubuduće trebao dodjeljivati bespovratne potpore malim poduzetnicima, Karlovčani mogu dati idućih 30-ak dana.

Nacrt prijedloga Pravilnika o dodjeli bespovratnih potpora male vrijednosti za subjekte malog gospodarstva za 2023. godinu, naime, na javnom je savjetovanju do 10. ožujka, do kada predstavnici zainteresirane javnosti mogu dostaviti primjedbe i komentare.

Ovaj pravilnik propisuje opće uvjete, kriterije i postupak dodjele bespovratnih potpora male vrijednosti Grada Karlovca za poticanje razvoja poduzetništva, te obveze korisnika potpora male vrijednosti. Temeljem tog pravilnika Grad će objaviti javni poziv za dodjelu potpora.

Inače, u skladu s planiranim sredstvima u gradskom proračunu i Programom mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Karlovca bit će dodjeljivane bespovratne potpore u tri mjere: za jačanje konkurentnosti poduzetnika, za sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora i za sufinanciranje troškova energenata.

JAVNO SAVJETOVANJE