Pretražite novosti:

Karlovac u utorak u znaku Dječjeg fašnika – Više od 370 vrtićaraca prošetat će gradskim ulicama, a onda zabaviti kod Glazbenog paviljona

20.02.2023.
Karlovac u utorak u znaku Dječjeg fašnika – Više od 370 vrtićaraca prošetat će gradskim ulicama, a onda zabaviti kod Glazbenog paviljona
Veselo će sutra biti u Karlovcu zahvaljujući mališanima iz dječjih vrtića i obrta za čuvanje djece: njih više od 370, naravno u maskama, prošetat će gradskim ulicama, a onda zabavljati kod Glazbenog paviljona.
Okupljanje je u 10 sati kod Spomenika žabi, u Radićevoj ulici, nakon čega, predvođeni Karlovačkim bubnjarima, kreću do Promenade, gdje će biti zabavni program i, naravno, krafne.

Dječju fašničku povorku organizirali su karlovački vrtići, a Danka Pavletić, ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac, na današnjoj je konferenciji za novinare rekla da se iznimno vesele što će male maškare, nakon stanke zbog pandemije, ponovo prošetati gradskim ulicama. Ovaj put ne samo iz vrtića, nego i obrta za čuvanje djece.
- U povorci će biti vrtićanci dječjih vrtića Četiri rijeke, Karlovac, Tintilinić,  te obrti Mali princ, Krijesnica i Tonček. Djeca jedva čekaju da krenu u sutrašnju povorku, izradili su lijepe maske zajedno s roditeljima i odgojiteljicama. Povorka će krenuti od Spomenika žabi preko Korza do Domobranske ulice, pored škole Braće Seljan pa Ulicom kralja Tomislava do Promenade i Glazbenog paviljona. Malo je manja udaljenost ovaj put jer osim predškolaca, u povorci će biti i mlađa djeca, izjavila je ravnateljica D. Pavletić.

Anita Štefanac, ravnateljica Dječjeg vrtića Četiri rijeke, dodala je da u Glazbenom paviljonu slijedi program i predstavljanje fašničkih skupina uz glazbenu točku koju su pripremili.
- Po završetku predstavljanja, stručni žiri odabrat će tri najkreativnije skupne maske, a nakon toga će se sve naše male maske zasladiti slasnim krafnama, rekla je ravnateljica A. Štefanac.

U povorci će biti i mališani iz Dječjeg vrtića Tintilinić, njih 30-ak, koji također s nestrpljenjem čekaju sutrašnji utorak.
- Nadamo se da ćesutra  biti lijepo vrijeme, krafne pekmezaste, a djeca vesela i raazigrana! Prema tim nahođenjima idu nam i pripreme, kazala je ravnateljica Ljiljana Mihalić.

U dječjoj povorci prvi put ovog fašnika bit će i mališani koji ne idu u vrtiće, nego u obrte za čuvanje djece.  
- Bit će to tri obrta s 34 djece, u pratnji 7 dadilja. Uzbuđenje je na vrhuncu, maske su  spremne, lego kockice, perilice rublja, francuski slikari... Zbilja su se potrudili i svi se veselimo, poručila je Anamarija Novosel, vlasnica obrta za čuvanje djece Pikolino, predstavnica karlovačke podružnice Hrvatske udruge dadilja.

Grad Karlovac i Turistička zajednica poduprli su i ovogodišnji Dječji fašnik. Nakon nekoliko godina prisilne stanke zbog pandemije COVID 19, obnovit će tradiciju i donijeti radost i veselje sutra na karlovačke ulice. Naravno, osim mama, tata, baka, djedova... mališana iz povrke, na mali fašnik pozvani su i svi ostali građani.
- Prvi put na dječjem fašniku imamo ovakvo zajedništvo vrtića i obrta i zahvaljujem ravnateljicama i vlasnicima obrta. Najveća zahvala kreativnim i vrijednim odgojiteljicama, ali i roditeljima i bakama koji su sigurno sudjelovali u izradi maski koje ćemo vidjeti. Veselimo se sutrašnjem danu i pozivamo sve da provedu prekrasno vrijeme uz našu dječju fašničku povorku, pozvala je Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.