Pretražite novosti:

Karlovac za 5!

06.05.2021.
Karlovac za 5!
Luka, Iva i Petra dobitnici su Oskara znanja, najveće i najvrednije nagrade Agencije za odgoj i obrazovanje. Za njih i njihove mentore danas je priređen prijem u Velikoj vijećnici gradske uprave. Oskar znanja dodjeljuje se učenicima koji su osvojili prvo mjesto na državnom ili međunarodnom natjecanju u području znanja, glazbe i plesa. Za školsku godinu 2019./2020. ovu nagradu dobio je Luka Lukežić sa svojom mentoricom Maricom Car Mihalić iz OŠ Mahično, a natjecali su se u području Mladi tehničari. Ovo je ujedno drugi Oskar znanja kojeg je Luka osvojio. Iva Pogačič i Petra Luketić sa svojom mentoricama Snježanom Marković Zoraja i Jasnom Višnjić natjecali su se u području Globe i dolaze iz OŠ Dubovac.
- Godina u kojoj ste se natjecali bila je iznimno zahtjevna, i zato zaslužujete još više čestitke i više ponosa. Usudim se reći da ste nešto najljepše što imaju Karlovac i karlovačka županija i da ste vi zapravo Karlovac za 5. Grad prati rezultate i ove godine po prvi puta svi učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, ali i oni koji su na istima sudjelovali bit će nagrađeni novčanom nagradom, kazala je pročelnica UO za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.
Oskarovcima je čestitamo gradonačelnik Damir Mandić te im poručio da nikada ne skidaju osmijeh s lica jer je on najbolja potvrda onoga što su ostvarili.
– Natjecanja nisu natjecanja protiv nekoga, natječete se sa samim sobom. To je način da sebe izmjerite koliko možete uložiti truda i jeste li ga dovoljno uložili da savladate izazov. Grad Karlovac odat će priznanje svima koji su otišli na državna natjecanja upravo kao zahvalu za trud koji su uložili i mentori i učenici. Naša ideja da pokušamo financijski to podržati je potvrda onima koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto, ali i onima koji su se plasirali na državna natjecanja. Nemojte se bojati svijeta, on je tu da ga vi pokorite. Otiđite gdje god možete, pokupite znanja, a na nama je da se imate gdje vratiti, poručio je gradonačelnik Mandić.