Pretražite novosti:

Karlovačke udruge čeka 60.000 eura iz gradskog proračuna – Javni natječaj za dodjelu sredstava otvoren do 10. travnja; radionica o prijavi projekata 21. ožujka

10.03.2023.
Karlovačke udruge čeka 60.000 eura iz gradskog proračuna – Javni natječaj za dodjelu sredstava otvoren do 10. travnja; radionica o prijavi projekata 21. ožujka
Za financiranje projekata karlovačkih udruga Grad je ove godine pripremio gotovo 60.000 eura, a javni natječaj za dodjelu tih sredstava otvoren je od danas do 10. travnja.
Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je Draženka Sila-Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, podsjetila da udruge mogu dobiti potpore za projekte iz šest programskih područja: Razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima udruga; Grad za mlade; Razvoj poljoprivrede i zaštita od ambrozije; Grad prijatelj djece; Udruge proistekle iz Domovinskog rata, te Projekti i aktivnosti od interesa za grad Karlovac.

Ukupan iznos sredstava je 20-ak posto veći nego lani, a udrugama će ga dodjeljivati Upravni odjel za društvene djelatnosti, za četiri programska područja, te za dva Ured gradonačelnika.
-  Prošle godine financirali smo više od 60 različitih programa naših udruga koje uvijek prijavljuju vrlo kvalitetne programe. Neke prijavljuju zajedničke programe, što nam je i cilj. Da bi mogle dobiti novac na ovom natječaju, moraju opravdati utrošak sredstava koja su dobile za prethodnu godinu, što vrlo dobro odrađuju, kazala je pročelnica Sila - Ljubenko.

U nadležnosti Ureda gradonačelnika, po riječima pročelnice Dijane Kujinek, su programska područja udruga proisteklih iz Domovinskog rata, za što je predviđeno 17.250 eura, te projekti i aktivnosti od interesa za grad, za koje je namijenjeno 9.250 eura.
- U prošloj godini je temeljem javnog natječaja podržano15 projekata iz prvog područja u iznosu od 125.000 kuna i 11 projekata i aktivnosti od interesa za Karlovac s 50.000 kuna. Prijave na natječaj su i ove godine preko aplikacije SOM natječaji, koja omogućuje da se prijave jednostavnije, digitalnim putem, napomenula je pročelnica Kujinek i dodala da se za sve informacije, ali i pomoć pri prijavama udruge mogu javiti na udruge@karlovac.hr, dok će 21. ožujka u 16 sati, u Velikoj gradskoj vijećnici, biti informativna radionica za udruge na kojoj će biti predstavljen ovaj javni natječaj.
Njen će video prijenos biti i na YouTube kanalu Grada Karlovca, za njegova trajanja bit će moguće slanje primjedbi, mišljenja i prijedloga na udruge@karlovac.hr, na koje će odmah biti i odgovoreno.

Rad karlovačkih udruga i ove će godine poduprijeti Zelenilo, ViK, Čistoća i Inkasator, a javne natječaje za dodjelu sredstava objavit će danas na svojim službenim web stranicama.