Pretražite novosti:

Ovogodišnji KAkvart s gotovo 93.000 eura podupire projekte u karlovačkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima – uređuju igrališta, krovišta, puteve, ali i čuvaju tradiciju i obogaćuju kulturu

30.03.2023.
Ovogodišnji KAkvart s gotovo 93.000 eura podupire projekte u karlovačkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima – uređuju igrališta, krovišta, puteve, ali i čuvaju tradiciju i obogaćuju kulturu
Jedinstven projekt u Hrvatskoj, KAkvart, osmu godinu za redom poduprijet će realizaciju projekata u karlovačkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, ovaj put njih 15, s gotovo 93.000 eura.
Jedanaest komunalnih i četiri društvena projekta odobreni su na javnom natječaju, a bit će sufinancirani sredstvima iz gradskog proračuna, u partnerstvu s HEINEKENOM Hrvatska kroz brend Karlovačko.

Na natječaj za 2023.godinu, po riječima Dijane Kujinek, pročelnice Ureda gradonačelnika, bio je prijavljen 21 projekt, a odabrano je 15 koji se sufinanciraju s ukupno 700 tisuća kuna, odnosno, 92.905 eura.
- Bit će sportskih i zabavnih događanja, kulturno umjetničkih programa, ali isto tako radit će se nova dječja igrališta, postavljati klupe, uređivati mjesta za druženje. Uređivat će se i poljski putevi, a nastavit će se i svjetlosno označavanje pješačkih prijelaza. Ako se osvrnemo na 2022. godinu, realizirano je 13 projekata  za što je kroz KAkvart izdvojeno  667.000 kuna, dok je ukupna vrijednost realiziranih projekata 915.488 kuna - uz sredstva KAkvarta, ubrojene su donacije u robi, uslugama, novcu, te volonterski rad. Novost u odnosu na sve dosadašnje natječaje je činjenica da je natječaj za ovu godinu bio raspisan krajem prošle godine, kako bi izabrani projekti, odnosno, njihovo financiranje bilo uvršteno u proračun za 2023. godinu i kako bi mogli započeti realizaciju odmah po donošenju Proračuna. Takvu praksu ćemo nastaviti i ove godine da bi svi imali dovoljno vremena realizirati svoje projekte, izjavila je pročelnica Dijana Kujinek.

Svi ovi projekti, sasvim je sigurno, doprinjet će poboljšanju kvalitete života u različitim dijelovima Karlovca, što je i svrha KAkvarta od njegova početka.
- Već sedmu sezonu zaredom Karlovačko je dio ovog jedinstvenog projekta. Glavni smo partner Gradu Karlovcu, ali i brojnim vrijednim volonterima jer svi želimo isto – da život u našem gradu, "među svojima", bude ljepši, ugodniji, održiviji. Uvjerena sam da ćemo i kroz projekte odabrane za realizaciju u 2023. godini doprinijeti kvalitetnijem životu u našim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, poručila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova HEINEKENA Hrvatska. 

Među mjesnim odborima i gradskim četvrtima čiji su projekti dobili sredstva iz KAkvarta je i MO Rečica, kojem je odobren projekt obilježavanja 100 godina KUD-a Rečica i 70 godina DVD-a Dolnja Rečica.
- I društveni projekti, kojima je cilj očuvanje tradicije, kulture i običaja, kao i komunalni projekti koji doprinose daljnjem razvoju lokalne zajednice dokazuju da je KAkvart izvrstan projekt. Građani kroz njega sami oblikuju društvenu i komunalnu svakodnevnicu u svojim mjesnim odborima i gradskim četvrtima jer sami najbolje znaju što im je potrebno, a posebnu vrijednost cijelom projektu daje njihov volonterski rad. Partner Grada, HEINEKEN Hrvatska odnosno Karlovačko, podupirući KAkvart pokazuje svoju iznimnu društvenu odgovornost, naglasila je Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika Karlovca.