Pretražite novosti:

Pored škole u Hrnetiću do lipnja novo dječje i multifunkcionalno igralište, vrijedno 300.000 eura – Gradonačelnik Mandić najavio i mogući početak izgradnje nogostupa

27.03.2023.
Pored škole u Hrnetiću do lipnja novo dječje i multifunkcionalno igralište, vrijedno 300.000 eura – Gradonačelnik Mandić najavio i mogući početak izgradnje nogostupa
Novo dječje i multifunkcionalno igralište, vrijedno oko 300.000 eura, bit će izgrađeno pored Područne škole Hrnetić do lipnja, a ove godine, nakon završetka Aglomeracije, vjerojatno će početi i radovi na izgradnji nogostupa pored glavne prometnice u Hrnetiću.
 
Upravo nogostup i igralište najčešće su spominjane teme na prošlogodišnjem Zboru građana u ovoj gradskoj četvrti. 
 - Dječje igralište bit će opremljeno standardnim spravama kao što su klackalice, ljuljačke, tobogani, a na multifunkcionalnom igralištu bit će moguće igranje odbojke, košarke i rukometa. Uz samo igralište, bit će dva manje parkirališta: jedno za motocikle i bicikle, a drugo za motorna vozila. Bit će 11 parkirališnih mjesta, od kojih jedno za osobe smanjene pokretljivosti, izgrađena i javna rasvjeta, a igralište opremljeno urbanom opremom kao što su koševi, klupe i slično, pojasnila je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, na današnjoj konferenciji za novinare.
Dodala je da su radovi, čiji je očekivani završetak do lipnja, vrijedni oko 300.000 eura, izvodi ih Pilja d.o.o, a stručni nadzor nad radovima Tehnomodus.

Podsjetivši da se o igralištu u Hrnetiću godinama razgovara, gradonačelnik Damir Mandić rekao je da ga raduje što će biti napravljeno i na raspolaganju svim stanovnicima ovog dijela grada, ne samo učenicima škole.
- Ciljano smo posljednjih nekoliko godina išli u projekte igrališta ovog tipa pa smo krenuli s Malom Švarčom, napravili gotovo istovjetno igralište na Velikoj Jelsi, u vojarni Luščić je napravljeno privremeno vanjsko igralište, a trenutno su pred izdavanjem dozvola multifunkcionalna igrališta za mjesne odborr Gornje Stative, odnosno Cerovac Vukmanićki. Želimo omogućiti ponajprije djeci i mladima da imaju vanjski prostor za rekreaciju i za druženje, rekao je gradonačelnik Mandić.
 
Napomenuo je da su igralište, kao i nogostup, bili teme na Zboru građana održanom u ovoj gradskoj četvrti, u kojoj traje izgradnja kanalizacijske mreže. Kada bude završena, ovaj dio grada imat će standard kakav gradska četvrt i treba imati, a završetak radova značit će i početak novih - na izgradnji nogostupa.
-Jasno je da stanovnike brine element sigurnosti u prometu, prije svega govorimo o nogostupu. To smo komunicirali i na Zboru građana, a i na sjednici Gradskog vijeća rekao da ćemo negdje krajem travnja imati točnu informaciju kojim tempom ćemo nakon završetka Aglomeracije krenuti u izgradnju nogostupa. Uspjeli smo dobiti projektanta koji će novelirati postojeći projekt, s tim da će u njemu biti projektiran i nogostup u Kaštelu. Razlozi zbog kojih sada nismo mogli krenuti s nogostupom su isključivo financijske prirode. Aglomeracija je jako zahtjevan projekt i jednostavno nismo mogli računati na  iznos koji nam je bio potreban. Zaista se nadam da ćemo nakon završetka Aglomeracije, vjerujem u 2023. godini, krenuti i sa nogostupom. Čini mi se da će i to biti fazno, ali kroz neke dvije godine, vjerujem da ćemo i taj problem u Hrnetiću riješiti, izjavio je gradonačelnik Mandić.
Dodao je da Aglomeracija na pokrajnje ulice u Hrnetiću, na kojima je do sada bio makadam, donosi asfalt, što je dodana vrijednost ovog velikog projekta, te zahvalio svima na strpljenju zbog svih silnih radova.