Pretražite novosti:

Vatrogasna ulica do lipnja nove javne rasvjete, vrijedne nešto manje od 45.500 eura – Ljepši i sigurniji put učenicima i svim građanima, ali i drugačija vizura parka

04.04.2023.
Vatrogasna ulica do lipnja nove javne rasvjete, vrijedne nešto manje od 45.500 eura – Ljepši i sigurniji put učenicima i svim građanima, ali i drugačija vizura parka
Vatrogasna ulica, od parkirališta iza Vatrogasnog centra prema Šumarskoj i drvodjeljskoj školi, od lipnja će imati javnu rasvjetu vrijednu nešto manje od 45.500 eura. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u toj ulici.
- Na dionici od 450 metara bit će postavljeno 18 stupova javne rasvjete s LED svjetiljkama. Radovi će završiti u svibnju, izvodi ih Ena d.o.o, a nadzor obavlja Korkut d.o.o., navela je  Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša.

O nedostatku javne rasvjete u ovoj ulici, prisjetio se Daniel Peris, ravnatelj Šumarske i drvodjeljske škole, s predstavnicima Grada razgovaralo se prije nekih godinu i pol. Vrlo brzo više neće biti neosvijetljena.
- Rasvjetom dobivamo na sigurnosti naših učenika i svih građana koji šeću ovim prostorom. Bit će nam svima ljepše jer naši parkovi dobivaju novu osvijetljenu dionicu koja će biti osvijetljena. Rasvjetom dobivamo novu dimenziju ovog prostora i novu vizuru ovog parka, rekao je D. Peris, zahvalivši Gradu na suradnji i potporama školskom arboretumu.

Gradonačelnik Damir Mandić napomenuo je da je projekt javne rasvjete u Vatrogasnoj jedan od onih ne toliko financijski zahtjevnih, ali itekako potrebnih.
- Nakon uređenja parkirališta u Vatrogasnoj ulici, javna rasvjeta prema Šumarskoj školi je logičan slijed iako nam je ovdje ponajprije cilj bila sigurnost učenika. Zahvaljujem školi na strpljenju, kazao je gradonačelnik Mandić.