Pretražite novosti:

Za obnovu OŠ Dragojle Jarnević pristigla jedna ponuda, ali previsoka pa će postupak biti poništen - Učenici do daljnjeg ostaju u svojoj školi

03.04.2023.
Za obnovu OŠ Dragojle Jarnević pristigla jedna ponuda, ali previsoka pa će postupak biti poništen - Učenici do daljnjeg  ostaju u svojoj školi
Na ponovljeni postupak za nabavu radova obnove OŠ Dragojle Jarnević pristigla je jedna ponuda, no kako cijena prelazi europski prag za radove, postupak će biti poništen.

Sukladno čl. 13. Pravilnika o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova za postupke obnove (NN br. 28/23) Grad Karlovac kao naručitelj objavio je Poziv na  dostavu ponuda u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH – nabava obnova. U roku za dostavu ponuda pristigla je jedna ponuda u iznosu od 6.669.048,30 eura bez PDV-a, odnosno 8.336.310,38 eura s PDV-om.
Temeljem čl. 27. st. 2. istog Pravilnika Naručitelj je obvezan poništiti postupak nabave ako je cijena svih ponuda u postupku nabave jednaka ili veća od vrijednosti europskih pragova koje Europska komisija objavljuje u Službenom listu Europske unije. Važeći europski prag za radove je 5.382.000,00 eura (bez PDV-a).

Grad Karlovac sam nije u mogućnosti financirati zahtjevan projekt obnove zgrade OŠ Dragojle Jarnević, no usko surađujemo s Ministarstvom znanosti i obrazovanja kako bi projekt konstruktivne, a kasnije i  cjelovite obnove zgrade OŠ Dragojle Jarnević realizirali. Time će škola biti u potpunosti spremna za jednosmjensku nastavu, što je, nakon sigurnosti učenika, nastavnika i zaposlenika Škole, kao i svih koji u nju dolaze, cilj ovih aktivnosti.
- Imali smo jednu ponudu, ali je višestruko nadmašila procijenjenu vrijednost tako da sve planove koje smo imali uz ovu školu za sad moramo zaustaviti. Učenici će do daljnjeg boraviti u zgradi OŠ Dragojle Jarnević. Zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja nastavljamo aktivnosti koje su potrebne da bi zaista krenuli u konstruktivnu obnovu, a onda u jednom trenutku i u cjelovitu, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.